Seben'de Sulu Tarıma Açılan Alanlarda Ürün Desenini belirlenmesi çalıştayı

11 /12 Temmuz'da düzenlenen " Seben'de Sulu Tarıma Açılan Alanlarda Ürün Desenini belirlenmesi çalıştayına Türkiye’nin dört bir yanından alanında uzman profesörler ve uzmanlar katıldı.

Seben Derneği, Seben Belediyesi , Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bolu Belediyesi, A.İ.B.Ü işbirliği ile gerçekleşen programa; Prof Dr Seyit Mehmet ŞEN- Kastamonu Üniversitesi, Prof Dr Faik Ekmel ÇETİNTAŞ- Adnan Menderes Üniversitesi, Prof Dr. Mehmet Atilla AŞKIN- Süleyman Demirel Üniversitesi, Prof Dr. Turan KARADENİZ- Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Prof Dr. Fatih ŞEN- Ege Üniversitesi, Doç Dr Ferhat MURATOĞLU- A.İ.B.Ü, Doç Dr. Muttalip GÜNDOĞDU- A.İ.B.Ü, Do. Dr Koray ÖZRENK- Siirt Üniversitesi, Yr Doç Dr İhsan CANAN- A.İ.B.Ü, Yr Doç Dr Beyhan KİBAR- A.İ.B.Ü, Dr Yılmaz BOZ- Atatürk Bahçe Kültür Merk. Arş. Ents. Bolu Merkez ve Seben İlçe Gıda ve Haycancılık Müdürlüğü Teknik Personelleri sunumlarıyla katıldılar. Programda ; Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin ERBAYRAM ve Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet ÖZMEN, Hüseyin TEKİN ve Genel Sekreter Öznur AKKAYA hazır bulundu.

ERBAYRAM açılış programında yaptığı konuşmasında “ Öncelikle bu anlamlı programı organize eden başta Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve Seben Derneğine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin güzide üniversitelerinden kıymetli hocaların Sebene teşrif etmeleri ve bu bölgeye özel çalışmalarını düşüncelerini sunmaları bizler için çok değerli ve öyle sanıyorum bu bir ilk. Biz de Bolu Bağışçılar Vakfı olarak tarımsal kalkınma ve kırsal kalkınmaya yönelik çeşitli projeler yürütüyoruz. Hemen yanımızda bulunan Elma Üretimini Yenileme ve Uygulama Bahçesi‘nde 1500 adet yeni nesil pazar değeri yüksek bodur ve yarı bodur elmalar bulunuyor. Seben göleti ile birlikte sulu tarıma açılan alanlar 40 000 dönüm civarı olacak ve bu gibi çalışmalar asıl o zaman anlam kazanacak. Çünkü böylesine geniş bir sulu tarım alanı üretim yelpazesini meyve sebzecilik alanında yeniliğe ve çeşitliliğe doğru itecektir. Öncelikle misafir katılımcılarımıza tüm paydaş kurumlara tekrar teşekkür ederken “Elmayı Unutma” diyerek sözlerime son veriyorum.” Dedi.